Bouwkundige baden

BOUWKUNDIGE FOLIEBADEN
De bouwkundige foliebaden die wij bouwen zijn duurzame baden, gebouwd door vakkundige mensen. Voor een duurzame investering wilt u immers graag vakwerk geleverd krijgen. Een bouwkundig foliebad heeft als voordeel dat bijna alle maten en dieptes mogelijk zijn, u kunt dus een zwembad laten maken naar uw eigen wens. Frans Schalkwijk Zwembadtechniek helpt u graag daarbij.


Het bouwkundige gedeelte kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. De bak kan bijvoorbeeld gemetseld, gestort of met Aqua Easy comfort stones gebouwd worden.

Met de AquaEasy bouwstenen bouwt u het meest perfecte en best geïsoleerde bouwkundige zwembad. De sterkte van het materiaal in combinatie met de hardheid ervan garanderen een solide kuip welke af te werken is met scheidingsvlies en zwembad folie. Bijna elke vorm en elke maat behoort tot de mogelijkheden. De AquaEasy bouwstenen worden verankerd geplaatst op een betonnen vloer, voorzien van betonijzers en volgestort met beton.


De aanleg van een bouwkundig foliebad

Uw zwembadbouwer
voor aanleg en

renovatie

BOUWKUNDIGE TEGELBADEN
Met name in een binnensituatie wordt gebruikt gemaakt van betonbaden afgewerkt met een betegelde of bv. glasmozaïek afwerking. De voorbereidende werkzaamheden wijken in principe niet veel af van een bouwkundig foliebad, noodzaak is echter wel dat bij een tegelbad sprake is van een waterdicht gestorte betonconstructie. Deze wordt vervolgens voorbereid voor hechting van de gewenste materialen ter afwerking van de kuip. Het daadwerkelijk aanbrengen van het gewenste oppervlak vraagt de nodige ervaring en kunde van de zwembadbouwer en/of tegelzetter. Een figuur, naam of initiaal op de bodem van het zwembad behoort ook tot de mogelijkheden. Ook zijn er diverse kleurcombinaties mogelijk. De ‘verpersoonlijking’ is bij een beton/tegelbad dan ook haast onbeperkt.


De aanleg van een bouwkundig tegelbad

Bij een beton/tegelbad geplaatst in een binnensituatie bestaat tevens de mogelijkheid om het bad uit te voeren met een overloopgoot ipv de standaard skimmers. Het fraaie van een overloopgoot is dat het waterniveau gelijk is aan het terrasniveau en er zodoende een prachtig vlakke ‘spiegel’ als aanblik ontstaat. Het water ‘valt’ via een natuurlijke weg in de goot welke rechtstreeks in verbinding staat met een buffertank.