Afdekkingen

Een zwembad afdekken heeft vele voordelen. Allereerst wordt de warmte die reeds in het zwembad aanwezig is behouden. Verder valt ook te denken aan extra veiligheid voor mens en dier rondom het zwembad. Ook het invallen van blad en vuil wordt tegengegaan. De kosten van desinfectie van het zwembadwater worden ook beperkt, want niet alleen warmte verdampt, maar ook chloor en andere desinfectiemiddelen blijven door de isolatie langer voor het zwembadwater behouden. 
Er zijn diverse soorten afdekkingen, afhankelijk van de gewenste functionaliteit en vorm van het zwembad. De afdekking is direct zichtbaar en bepaalt daarom ook de vormgeving van uw zwembad. 

Winterafdekking
Houdt bladeren en andere vervuiling tijdens de overwinteringsperiode uit het zwemwater. 
Er zijn 2 soorten. 
Winterafdekking vervaardigd uit PE-netweefsel (groen/zwart ingeweven, circa 170gr/m²) met zeer fijne mazen. 
Winterafdekking vervaardigd uit waterdicht PVC/polyester doek (circa 580gr/m²) en leverbaar in verschillende kleuren. Deze afdekking is lichtdicht waardoor het zwembadwater beschermd wordt tegen algenvorming. In het midden van de afdekking wordt standaard een waterdoorlatend PVC-raam (circa 50x50cm) verwerkt om het regenwater door te laten. 
De winterafdekking wordt op maat gemaakt naar wens, voorzien van RVS ogen (elke 50cm) welke geplaatst worden in een versterkte zoom (ter voorkoming uitscheuren).


Thermodeck/Ecodeck zwembadafdekking

Thermodeck of ecodeck is een isolerende afdekking die bestaat uit een toplaag van PE-weefsel dat is voorzien van een PE-coating. De toplaag zorgt voor goede lasverbindingen, sterkte en bepaalt de UV-bestendigheid. Het speciaal geselecteerde schuim zorgt voor isolatie, drijfvermogen en stijfheid. Hierdoor rolt het deck goed op/af.

 

Overdrive zwembadafdekkingen

De Overdrive lamellenafdekkingen zijn, zowel optisch als technisch, de meest perfecte afdekkingen denkbaar om het warmteverlies bij zwembaden tegen te gaan. De Overdrive lamellen zijn geschikt voor zwembaden tot een lengte van 50 meter.
Deze fraaie volautomatische lamellenafdekking isoleert niet alleen uitstekend, maar verwarmt met de solarlamellen ook direct het water. Tevens geven de grote lamellen met 3 afgedichte kamers veel drijfvermogen en dus veiligheid. Overdrive lamellen, ingebouwd onder water, zijn de beste keuze!